Lag plass med Thomas Seltzer
Se vår nye filmserie om utenforskap og tilhørighet, til årets kampanje av Verdensdagen for psykisk helse.
Les artikkel
Se oversikt over døgnåpne hjelpetelefoner og chattetjenester hvor du kan få råd, veiledning og noen å snakke med.
Det finnes mange tjenester som tilbyr noen å snakke med, og de fleste er drevet av humanitære og frivillige organisasjoner. Både telefontjenestene og nettsidene er som regel bemannet av frivillige som har fått opplæring, ulike fagpersoner eller brukere og pårørende med erfaringer. Her finner du en oversikt over steder du kan henvende deg, om du trenger noen å prate med.
Har du behov for øyeblikkelig hjelp, ring 113 eller din lokale legevakt på 116 117.
Hjelpetelefonen 116 123 er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og de har taushetsplikt. Telefonen er åpen hele døgnet, alle dager i uken, året rundt.
Der kan du også få tilgang til:
Ring SOS-telefonen 22 40 00 40 (døgnåpen) eller skriv til SOS-chat.
Chat anonymt med Kirkens SOS:
Mandag og tirsdag: 18.30-22.30
Onsdag: 07.00-01.30
Torsdag og fredag: 18.30-01.30
Lørdag og søndag: 14.30-01.30
Alarmtelefonen 116 111 er en gratis telefon for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Alarmtelefonen er døgnåpen hele året og de besvarer også henvendelser på chat, e-post og sms. Voksne som er bekymret for barn kan også ringe.
Nettsiden ung.no har laget en oversikt over chattetjenester som er tilgjengelige for unge. Velg tema og se hvilke tjenester som finnes.
Helsenorge har laget en oversikt over hjelpetelefoner, chat-tjenester og støttegrupper som kan være til hjelp for ulike utfordringer.
Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.
Se vår nye filmserie om utenforskap og tilhørighet, til årets kampanje av Verdensdagen for psykisk helse.
Les artikkel
Få hjelp til å sortere tanker, håndtere stress og møte nye venner der du bor.
Les artikkel
Se vår filmserie om ensomhet og utenforskap fra 2022.
Les artikkel