Lag plass med Thomas Seltzer
Se vår nye filmserie om utenforskap og tilhørighet, til årets kampanje av Verdensdagen for psykisk helse.
Les artikkel
Få hjelp til å sortere tanker, håndtere stress og møte nye venner der du bor.
Tankevirus gir en kjapp og morsom videobasert innføring i hvordan vårt psykologiske immunforsvar fungerer. Etter dette får du en ny kort filmsnutt hver morgen med en oppgave eller refleksjon som du kan ta med deg inn i dagen.
Appen tilbyr også en test for å sjekke hvordan det står til med ditt psykologiske immunforsvar i dag. Etter tre uker med små videoer hver dag, kan du ta testen på nytt for å se om noe har endret seg.
Appen er kvalitetssikret av Helsedirektoratet, og er utviklet av Brorson&Sande og Youwell.
Grubl er en populærvitenskapelig helseapp for de av oss som har en tendens til å overtenke. Den er utviklet nettopp for å gi negative tanker mindre oppmerksomhet.
Appen tilbyr en test, oppgaver og en serie morsomme og lærerike videoer som forteller om hjernens utvikling, tanker, oppmerksomhet og grubling. Målet er å forebygge og gi tidlig behandling av helseplager som forverres og opprettholdes av grubling.
Appen er kvalitetssikret av Helsedirektoratet, og er skapt av Brorson&Sande i samarbeid med Rådet for psykisk helse.
Opp er en app som er utviklet for å øke trivsel og gi bedre psykisk helse til unge. Appen formidler kunnskap og ferdigheter du kan gjøre for å mestre utfordringer og håndtere stress, tanker, følelser og sosiale relasjoner. Målet for appen er å gjøre unge bedre rustet til å håndtere utfordringer i hverdagen og forebygge psykiske plager.
Appen er utviklet av en prosjektgruppe ved Universitetet i Tromsø og er kvalitetssikret og basert på forskning. Prosjektet har fått støtte fra Rådet for psykisk helse og Stiftelsen Dam.
Pustepause er en app som hjelper oss å takle stress, angst og grublete tanker.
Appen tilbyr en rekke gratis øvelser, meditasjoner og korte samtaler om ulike tema som du kan lytte til. Gjennom dette kan du lære å få mer ro i hverdagen, bli mer oppmerksom og til stede.
Pustepause er laget av lege og journalist Charlotte Lunde i samarbeid med psykolog Ingeborg Egebjerg. Appen er støttet av Rådet for Psykisk Helse og Dam Stiftelsen.
Hjelpehånda er et spill rettet mot ungdom. Her kan de øve på å takle følelsesmessige utfordrende situasjoner gjennom et enkelt og godt problemløsningssystem.
Appen er kvalitetssikret av Helsedirektoratet, og basert på metodikken til Solfrid Raknes.
En app som skal gjøre det enklere å finne nye venner i nærmiljøet ditt og lage aktiviteter basert på interesser og preferanser.
Venn handler om å koble mennesker og aktiviteter. Her kan du møte nye mennesker basert på interesser, verdier og preferanser, lage eller delta på aktiviteter og arrangementer.
Appen Speedfriending kobler sammen mennesker som ønsker nye venner, gjennom både fysiske arrangementer og sveiping. Nesten litt som Tinder for venner!
I tillegg tilbyr Speedfriending en sosial kalender med oversikt over ting som skal skje i tiden framover (både lokalt og nasjonalt). Det kan være alt fra en ettermiddag med volleyball eller tur i skogen, til et nytt og spennende Speedfriending-arrangement.
UngSpotlight er et digitalt treningsprogram for unge fra 13 år og oppover. Her får du mestringsteknikker for å takle frykt eller ubehag når du snakker foran fremmende, forsamlinger eller klassen.
Programmet ble testet i 2022 og hadde nærmere 10 000 nedlastninger i pilotperioden. Programmet er testet gjennom en randomisert, kontrollert studie (RCT) og har bevist effekt på presentasjonsangst.
Appen er kvalitetssikret av Helsedirektoratet og er laget av YouWell.
Dette er en digital bank med persontilpassede kurs og mestringsverktøy som bidrar til bedre psykisk helse for alle over 16 år.
Kursene dekker temaer som søvn, stress, angst, depresjon, vaner, emosjonell intelligens, målsetting, prestasjonsangst, alkohol og rusmisbruk, sorg, indre motivasjon og ensomhet. Verktøyet er nytt.
Tjenesten er kvalitetssikret av Helsedirektoratet, og er utviklet av Lifekeys for DigiUng.
Helsenorge har en innholdsrik oversikt over selvhjelp og kurs for blant annet depresjon og angst.
Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.
Se vår nye filmserie om utenforskap og tilhørighet, til årets kampanje av Verdensdagen for psykisk helse.
Les artikkel
Se vår filmserie om ensomhet og utenforskap fra 2022.
Les artikkel
Se vår samling av aktuelle fakta til Verdensdagen for psykisk helse 2022-2024.
Les artikkel