Coca Cola setter av en måned til psykisk helse
For sjette året på rad, bruker det internasjonale drikkevareselskapet Verdensdagen som en anledning til å sette i gang varige tiltak for arbeidsmiljøet.
Les historie
For tredje året på rad satte fotballklubben og kommunen psykisk helse på agendaen i Ålesund.
Vi inviterte lavterskel aktivitetstilbud fra vår region til å ha stand. I år var vi 15 stander som viste frem sitt tilbud. Vi hadde også et program fra scenen som var tilpasset årets tema. Fra scenen kunne du høre om:
Etter programmet fra scenen var det lunsj og mingling på alle stander. Her var det en god «summing» i lokalet og praten gikk lett. Både mellom de ulike aktivitetstilbudene og alle som deltok.
Markeringen avsluttet med en utradisjonell fotballturnering der lagene var: AaFK Gatelag, Frelsesarmeen Gatelag, AaFK LegendS, AaFK Ansatte, NTNUI, Sparebanken Møre, Ålesund Brannvesen og Politiet. AaFK Legendes vant turneringen og AaFK Gatelag ble vinner av Fair Play prisen.
Gjennom AaFK Samfunn bruker vi vår posisjon som toppklubb til å skape samhold og endring. Vi bruker søkelyset som er på oss til å forsterke viktige temaer som engasjerer oss. Psykisk helse er noe som angår oss alle.
Gjennom MOT jobber vi med å skape robust ungdom, og gjennom denne markeringen mener vi at vi også viser viktigheten av å snakke om at vi alle kan ha gode og dårlige dager. Viktigheten av at vi alle kan ta et ansvar for å inkludere andre.
Psykisk Helse er også noe som er høyaktuelt for lagene som stiller i turneringen. Flere av våre helter er med, både legender, politi og brannvesen. Ved å være med på markeringen viser de også at dette er viktig for de. Både internt i egen organisasjon og liv, men også ut mot publikum.
#lagplass har vi brukt både som «lagplass» og «lag plass». Gjennom AaFK ønsker vi å vise at det å ha tilhørighet i ei gruppe kan bety mye for hver enkelt. Vi ville synliggjøre plasser der dørene er åpne for å delta. Vi oppfordrer også publikum til å lage plass til flere for å unngå at andre føler seg utenfor. Vi ønsker å få publikum til å tenke over om deres gruppe er avgrenset og kan oppleves som ekskluderende for andre.
For å forebygge ensomhet og utenforskap må vi tørre å snakke om det vanskelige. Utenforskap handler også om en følelse personer kan ha selv om de kan oppfattes som om de er utenfor.
En ting er sikkert, og det er at vi må ta grep. Hver og en av oss kan hjelpe noen til å komme «innenfor». Vi trenger ikke vente på et stort apparat. I skolen kaller vi det utestenging. Hvorfor er det plutselig «greit» at det skjer når vi er voksne?
Vi mener også at frivilligarbeid er et viktig punkt innenfor utenforskap. Ved å engasjere seg frivillig blir man en del av et fellesskapet. Enten i en toppklubb, breddeklubb, Røde Kors, Plastfritt Hav, Mental Helse og så mange flere alternativer. Man blir en del av ei gruppe som skaper opplevelser sammen og som gir mange felles minner. Som frivillig kan man i tillegg til fellesskapet oppleve mestring, føle seg betydningsfull og en kan få bedre rutine inn i hverdagen.
Hjelp oss gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det! Bruk Verdensdagen som en anledning til å markere ditt engasjement, spre kunnskap, stille viktige spørsmål eller gjøre noe meningsfullt for de rundt deg.
For sjette året på rad, bruker det internasjonale drikkevareselskapet Verdensdagen som en anledning til å sette i gang varige tiltak for arbeidsmiljøet.
Les historie
Nippon Gases markerer Verdensdagen fast som del av et helårlig program for psykisk helse på arbeidsplassen.
Les historie
Frivilligsentralen i Hjartdal tar årets tema på kornet, og oppretter en telegrafistsentral for å ringe folk i 8 minutter som sin markering av Verdensdagen.
Les historie