Snarveier

Går sammen for psykisk helse

Fysisk aktivitet gir positive gevinster for din psykiske helse. Derfor samarbeider Stormberg og Verdensdagen for psykisk helse i år om kampanjen #turvenn. Kampanjen har som mål å oppfordre folk til å invitere hverandre til å gå en tur og snakke om hvordan de har det.

I fjor nådde vi over 27.000 mennesker med arrangementet vårt på Facebook, og tilsynelatende resulterte det i mange gode samtaler på tur. På de sosiale bildedelingstjenestene Instagram og Facebook ble det delt flere tusen turbilder med oss fra folk som gikk for psykisk helse. Disse fikk vi se når folk brukte #turvenn under innlegget sitt. I år ønsker vi å gjenta suksessen.

Foto: Stormberg

Psykisk helse gjelder alle

Vi har alle en psykisk helse. Den trenger like mye oppmerksomhet som kroppen. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at omtrent halvparten av oss vil få psykiske utfordringer i løpet av livet.

De fleste av oss vil oppleve at livet går opp og ned.

Hvordan vi takler disse svingningene kan påvirke helsa. Å få riktig hjelp i tide er viktig for å forhindre at situasjonen blir verre.

 

Nå kan du være med og gjøre en forskjell

Fysisk aktivitet fremmer god helse og reduserer stress. Du trenger ikke å planlegge de store treningsøktene eller ekspedisjonene. Den viktigste turen din blir kanskje den turen der du får snakket med en venn om utfordringer du står oppi.

Små turer kan gi store opplevelser. Små problemer kan bli store hvis du ikke får snakket om de med noen.

Gjennom kampanjen skal vi belyse dette. Og sist men ikke minst, vi oppfordrer deg til å gjøre en forskjell i dag: inviter en venn med på tur og snakk om hvordan dere har det – egentlig.

Foto: Stormberg

Vinn turklær

Under kampanjen #turvenn 01. oktober – 14. oktober har du anledning til å vinne turtøy fra Stormberg til deg og en venn til en verdi av totalt 2.000 kroner. For å være med i trekningen må du dele et turbilde på Instagram med emneknaggene: #turvenn, #stormberg og #verdensdagen. NB! Du må ha åpen profil for å kunne delta på Instagram.

Hver søndag har vi også trekning av en goodiebag fra Verdensdagen for psykisk helse. Vi trekker en vinner hver søndag i kampanjeperioden. For å delta må du nominere en #turvenn her.

Trykk skal på eventet vårt på Facebook og inviter gjerne flere til å bli med!

Små turer er også store. Små problemer kan bli store hvis du ikke får snakket med noen. Vær en #turvenn ♥

 

Betingelser:

Du må være over 13 år for å delta i konkurransen. Det er lov å dele så mange turbilder du ønsker. Bildet må være delt med oss i kampanjeperioden som er oppført for at det skal være med i konkurransen. Det er innsenders ansvar å sørge for å ha opphavs- og/eller fotorett til bildene og å sørge for at eventuelle personer på bildet har godkjent at bildet offentliggjøres. Vi forbeholder oss retten til å bruke bildene som illustrasjoner i egne publikasjoner.

5 grunner til å markere Verdensdagen

Mer åpenhet om psykisk helse kan føre til:

At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Å styrke den psykiske helsen

Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø

Et rausere samfunn

Registrer markering