Snarveier

Vi vet at mange arrangører ønsker å få tips til gode og relevante foredragsholdere til deres arrangement. Vi har derfor samlet sammen denne listen med personer som har oppgitt referanser, og samtykket til en fastpris til arrangement i Verdensdagsperioden. Det er blitt forhandlet pris med de fleste av dem, slik at prisene ligger lavere enn hva de tar for andre. Vi har også satt tak på 10 000,- i honorar for å stå på denne listen. Husk at det kan være mange andre gode alternative foredragsholdere som ikke står på listen av ulike grunner.

Husk – dersom du ønsker et foredrag til ditt arrangement, må du ta direkte kontakt med foredragsholderen.

Frank Sandbye-Ruud

Jeg har vært 20 år i Forsvaret, mesteparten av tiden har vært i Heimevernet. Jeg har tjenestegjort i FN og Nato operasjoner på Balkan (Makedonia, Kroatia og Kosovo), Libanon og Afghanistan. Jeg er en krigsskadet veteran. I Afghanistan ble jeg fysisk skadet i 2005, noe som endte min militære karriere. I 2012 fikk jeg diagnosen alvorlig PTSD (i dag kalles det kompleks PTSD). I alle papirer ble jeg fortalt at jeg hadde null arbeidsevne.

 

Mine omgivelser merket at jeg forandret meg lenge før jeg selv startet å skjønne at det var noe galt. I ettertid når alt er analysert av terapeuter, så startet endringene allerede i 2001, etter tilbakekomst fra Kosovo. Det ble et langsomt forfall, som toppet seg rundt 2010. Jeg fikk diagnosene i 2012, men aksepterte de ikke før i 2014. Jeg kan fortelle eksakt dato og tid for dette. I denne perioden isolerte jeg meg mer om mer, men jeg merket det ikke særlig selv, fordi jeg var ganske aktiv på sosiale medier.

 

Facebook ble mitt sosiale liv. Er det en ting Facebook overhodet ikke er, så er det sosialt. Vi har mange ramlet inn i fella hvor sosiale medier har blitt en erstatning for å delta i samfunnet. Når vi da sier nei til invitasjoner, og ikke deltar fysisk på noe, så blir sosiale medier en farlig hybrid. Jeg har ofte vært ærlig med mine problemer, men det viser seg at sure fjes, harde fakta om PTSD gjør at folk trekker seg unna, eller spør konstant om alt er bra? Har du tenkt til å skade deg selv?

Det er da man tyr til smilefjesene. Post bare bilder hvor man smiler, eller positive ting, så bryr folk seg ikke.

Pris og kontakt

Pris: Honorar doneres til Team Rubicon Norge, som også dekker reise/opphold.

Kontakt: frank@sandbye.ruud.no

+47 40 46 47 57

 

Helene Back

Min reise

Min reise er et foredrag om egenerfaring med selvmordstanker, angst, depresjon og avhengighet av sovemedisiner.

Depresjon stjeler energi, håp og motivasjon og det er vanskelig å vite hva man skal gjøre for å føle seg bedre. Jeg selv gikk inn en ond sirkel hvor jeg gravde meg selv lengre og lengre ned. Det er vanskelig, men ikke umulig å overvinne depresjon.

Jeg forteller steg for steg hvordan jeg har jobbet med meg selv, om å ta et steg av gangen og ikke gi opp. Hele denne reisen har gjort slik at jeg i dag takler livet og har fått tilbake glede.

Nøkkelord i mitt foredrag er håp, viljestyrke og mestringsfølelse. Jeg håper jeg kan bidra til mer åpenhet og kunnskap om psykisk sykdom og håp til de som sliter.

Årets tema er gi tid. I mitt foredrag snakker jeg om det å stoppe opp i hverdagen, være tilstede her og nå.  Det er ikke vits i å hige etter alt man ikke har gjort, nok er godt nok. Jeg tror det er viktig med oppnåelige mål, da vil du oppleve mestring i hverdagen, og det gir glede. En vanlig hverdag kan inneholde mange skjulte skatter, hverdagsgleder. Små øyeblikk som vi ikke alltid tar oss tid til å se skikkelig. Ved å gjøre mer av det som gjør oss glade og mindre av det som tynger oss, vil hverdagsgleden øke. Når vi er glade ønsker vi å bruke tid andre. Det er en grunn til at du må ta på deg din egen oksygenmaske, før du hjelper andre. Invester i deg selv.

Pris og kontakt: 

Tlf nr : 41141957

epost : back_helene@hotmail.com

Instagram : Helene Back Foredragsholder

Facebook : Helene Back Foredragsholder

Pris : 5000 kroner + reise

 

Tolli H A Frestad

På overtid!

Tolli Frestad, 43 år, gift, far til 8 barn. Hør han fortelle om å sjonglere med livets vanskeligste kjegle – nemlig tiden. I dag reiser han rundt og oppmuntrer andre i det å være bevisste på bruken av sin egen tid. Tolli var selv på overtid en gang, noe som ikke endte så bra. I året 2005 var han lammet i halve kroppen, men ved hjelp av rett prioritering av tid, er målet hans for 2019 å klare og sykle «Norge på langs» med 2 av sine sønner. Tolli ønsker å spre kunnskap fra egen erfaring med glede og glede med kunnskap.

Hvordan kan vi prioritere tiden på en god måte?

Pris og kontakt

Pris: 5500,- pluss reisekostnader.

Bestilling: Tolli Frestad

Mail: tollifrestad@gmail.com

Mobiltlf. 940 28 577

Oddvar Vignes

Kor lang tid tek det eigentleg før ein er frisk? Det er snart 10 år sidan Oddvar vart skriven ut av Ullevål sjukehus. Den morosame i gjengen, han med dei gode kommentarane, hadde prøvd å ta sitt eige liv. Familie og venner var i sjokk, korleis kunne dette hende?

Finn deg sjølv, før andre gjer det, er ei førestelling om viktigheten av å vere ærlig med seg sjølv. Om kva det tek av tid, raushet og vilje for å komme attende. Om ei reise mot slutten som vart starten på noko nytt. Om livet, og kva moglegheiter me kan finne, om me berre finn oss sjølv.

Oddvar Vignes er 38 år og kjem frå Finnøy. Han er ein erfaren foredragshaldar og underholder, i tillegg til bonde og Master-student i Stavanger. Han var hausten 2018 med i programmet «Else om: selvmord», med Else Kåss Furuseth på TV Norge i. Har ellers skrive kronikkar i Aftenposten, VG og BT samt medvirka «Vårt lille land» og «LEVE» på TV2 og NRK

Pris og kontakt

Spesialpris Verdensdagen: 8 500 pluss reise og opphaldskostnader

Foredrag to same stad: 5000

Booking: oddvar.vignes@gmail.com / 98662631

Nettside: www.vignesgravaaspreng.no

 

Oddvar Vignes

 

Angelica Bråthen

Jeg har foredrag om det å bli kronisk syk og hva det gjør med en å oppleve at resten av verden raser videre i en enorm fart mens en selv blir tvungen ut av samfunnets sosiale rammer. Det øker stress, frustrasjon og sinne.  Etter 8 år utenfor arbeidslivet og utenfor samfunnet begynte jeg å innse at jeg faktisk måtte gi min situasjon tid. Og ved å akseptere dette og gi meg selv tid beveget jeg meg raskere enn jeg kunne drømme om tilbake til arbeidslivet.

Pris: Fastpris til Verdensdagsarrangementer: Enkeltforedrag 6000,- + reise- og oppholdskostnader. Foredrag dag+ kveld 8000,- + reise- og oppholdskostnader.

 

Kontaktperson: Angelica Bråten, tlf. 97722945
Web: www.bråtenmåten.no
Mail: angelica@braten-maten.no

 

Stina Jørgensen

Tid er noe mange føler de har for lite av. Det kan gi oss en følelse av at tiden ikke strekker til. Og enda verre at vi ikke strekker til. Andre igjen føler de har for mye tid, og vet ikke hvordan de skal fylle tiden. Vårt forhold til tid er subjektivt. Det viktigste er at vi selv føler at vi bruker tiden vår, på noe som vi føler er fornuftig og gir oss mening.

Ingen liker å føle at de kaster bort tiden. Tiden er noe av det viktigste vi har. I dette foredraget reflekterer vi igjennom hva tiden betyr for oss, og de vi er glad i. Og hvordan vi kan bruke den til det beste for oss selv, og de som betyr noe for oss. Stina deler gode verktøy som kan hjelpe deg å bruke tiden din, på en måte som gir deg mening, og øker din livskvalitet.

 

Stina har både personlig og profesjonell erfaring med hvor viktig tid er for helsen. Hun har jobbet med mental helse i over 20 år, og sin egen dobbelt så lenge. Hun er mindfulness og yogainstruktør. Hun er også kursholder i God selvfølelse. Mental helse er hennes store lidenskap, og noe hun engasjerer seg aktivt i.

Pris og kontakt:

Tlf. 41 25 87 05
Mail: stina.opps@gmail.com
Blogg: https://stinamindfulyoga.wordpress.com Nettside: www.opps.no

Fastpris til Verdensdag arrangementer: 7000,- + reise og oppholdskostnader.

 

Hoshiar Nakkestad

Distrahering jakter på deg. Vårt største tidsforbruk er digital teknologi, og det er også vår største mulighet for å holde kontakt med familie og venner. Men vi mister mer kontakt med virkeligheten. Den digitale utviklingen går nesten i “lysets” hastighet.

 

Vi klarer ikke følge med i alt samtidig. Men vi “må” følge med i utviklingen likevel, for å være med. I dag er det slik at distrahering jakter på deg hvor enn du er. Mobilen vibrer og varsler deg i et sett. Det er avbrytning hele døgnet. Du tror du har kontroll, men faktisk så er det den lille dingsen som har kontroll over deg. Du klikker deg inn på bilder av andres profiler, og sammenligner ditt liv med dem. Du klikker på annonser som er på jakt etter deg, basert på dine interesser. Og plutselig har det gått et par timer.

 

Når noen sier at de ikke har nok tid, så svarer jeg «du har like mye tid som alle oss andre».

Hva om du kutter ut TV og mobilen en time om dagen? Hva med å stå opp en time tidligere? Og hva gjør du dersom kjøleskapet ditt lekker? Eller et par takstein faller fra taket? Plutselig må du ha tid til å se på dette, og finne en løsning, for å ordne opp. Du prioriterer hva du skal bruke tiden på.

 

Stopp opp, og tenk litt. Hva bruker du tiden din på? Og hva får du igjen for det?

Vi “visner” av å være online. Mitt ønske er at vi skal bruke mer tid, her og nå, for å være tilstede for hverandre.

Hva slags gode minner har du når du bruker tid online, og hva slags gode minner har du når du bruker tid sammen med andre offline? Vi mennesker har potensiale til å bli bedre i det meste, og jeg vil foreslå at vi skal bli bedre til å gi tid til oss selv, og andre rundt oss.

 

Pris og kontakt:

Pris per foredrag er 7900,- . Pris justeres dersom det er flere foredrag på samme sted. Reise og ev. overnatting kommer i tillegg.

Mail: post@hoshiar.no

Tlf: 98848889

Hoshiar

 

Henning Aarekol

Tid er gratis, men allikevel så verdifull. Tid er det eneste du kan gi bort, som får større verdi både for deg selv og den du gir det til, jo mer du gir!

I dagens samfunn har vi så mange muligheter til å holde kontakten med hverandre, at vi ikke trenger å ha kontakt. Vi er tilgjengelige, samtidig som vi ikkje er tilgjengelige.

Gjennom min jobb som terapeut, sykepleier og ambulansearbeider så ser jeg hver dag hvor betydningsfull du kan være med å gi folk tid, tid som dem ikke forventer, men som gjør så utrolig godt. Vi sier ofte at vi ikke har tid, eller ikke rekker. Men vi får ALLE 24 timer, nye timer, hver eneste dag! Det er opp til deg å bruke den tiden på det DU ønske, og det som gjør deg godt.

Foredraget mitt handler om å benytte tiden, ta kontroll på tiden, og forstå verdien av tid. Foredraget passe for skoler, bedrifter og institusjoner som har lyst på litt herlig galskap der tiden blir satt opp mot egenopplevde situasjoner der humor og alvor går hånd i hånd!

Pris og kontakt

Prisen min er 8000,- pluss reise, men dette kan diskuteres i hvert enkelt tilfelle hvis det er flere foredrag på samme sted eller i samme kommune.

Mobil: 95 91 90 96

henning@dagenerdin.no
www.dagenerdin.no

Miriam Neegaard & Håkon Lundblad Næsheim

I 2011 mistet Miriam lillebroren sin, og for å bearbeide sorgen begynte hun å skrive. ”Stormen og stillheten” er et litterært manifest og et minneskrift, en historie om sorg og om livet etterpå. I kjølvannet av bokutgivelsen har Miriam holdt en rekke foredrag om sorg, om det å leve i den og etter den, om det å starte på nytt.

Med utgangspunkt i Stormen og stillheten vil Miriam i samtale med Håkon ta et dypdykk inn i temaer som sorg, glede og søken etter mening. Hvordan akseptere at livet ikke alltid er rettferdig, og hvordan fylle opp tomrommet etter et tap med noe av verdi, er spørsmål som vil bli grundig behandlet i samtalen.  Videre hvordan vi kan tilpasse oss endringer og slippe taket slik at vi blir i stand til å ta vare på oss selv og erstatte bekymringer med glede. Samtalen vil knyttes opp mot årets tema for verdensdagen: «Gi tid».  Hvordan kan vi gjøre endringer så vi får mer tid til det som betyr mest?

Miriam er forfatter, sosiolog og rådgiver. Hun har jobbet med mange temaer innen psykisk helse, og jobber til daglig med fremme av pårørendes rettigheter, erfaringer og behov. Håkon er lege med erfaring fra bl.a. psykisk helsevern og rusfeltet. Han har i flere år jobbet frivillig med barne- og ungdomsarbeid i Norge og i Kenya. Håkon er også en ivrig ultraløper.

Samtalen tilpasses arrangørenes målgrupper.

Pris og kontakt:

Fastpris til Verdensdagsarrangementer: 8000,- + reise- og oppholdskostnader.

Kontakt: m_neegaard@hotmail.com

 

Eirik Lundblad

Tittel: «Å se utenfor seg selv”

 

Eirik er en ettertraktet foredragsholder og snakker hvert år med og for flere tusen barn, unge, foreldre, lærere, helsesykepleiere, kommunalt ansatte etc.. Han har vært en mye brukt foredragsholder i forbindelse med Verdensdagen for Psykisk helse og reist landet rundt og bidratt ved markeringer, og har de siste to årene også vært med som foredragsholder på Verdensdagens inspirasjonsseminarer.

Eirik er glødende engasjert, med lang erfaring fra barne- og ungdomsarbeid, fra Ungdomsavsnittet i politiet, fra internasjonale nødhjelpsoperasjoner for Leger uten Grenser og Røde Kors, og gjennom årevis med sterke menneskemater.

I forbindelse med årets tema ønsker Eirik å motivere tilhørerne til å løfte blikket og se sine omgivelser og medmennesker, fokusere på å gjøre godt for andre og seg selv, finne sin egenverdi og gjennom å se utenfor seg selv gi seg selv mer glede i livet.

Vi lever i en tid der vi jager etter perfeksjon, der vi er påkoblet og tilkoblet til enhver tid, og der vårt fokus og vår oppmerksomhet rettes i alt for stor grad innover i oss selv, i hvordan vi kan perfeksjonere oss, gjøre vår egen tilværelse enda bedre, eller der vi fokuserer på alt det vi ikke er bra nok på, der vi ikke strekker til, ikke fortjener å føle oss tilfredse. Mye av “medisinen” ligger i å rette oppmerksomheten utover, se mennesker rundt seg, løfte blikket og se hvordan man kan gjøre en forskjell for andre, og gjennom dette også skape noe positivt i eget liv.

Eirik deler raust av sin livshistorie, og hvordan utfordringer i eget liv har formet og preget hans livsvalg – på godt og vondt.

Eirik har også de siste årene vært regelmessig ute av landet på nødhjelpsoppdrag for Røde Kors og Leger uten Grenser, og tar med seg erfaringer fra disse oppdragene inn i foredragene.

Les mer om Eirik på www.eiriklundblad.no .

Pris og kontakt:

Eirik tilbyr Verdensdagen-arrangører en pris på 8000,- + reise- og oppholdskostnader. Eirik bruker å oppfordre arrangører i nærheten av hverandre til å planlegge i felleskap, og kan da tilby reduserte priser ved flere foredrag i samme område.

Epost: eirik@odena.no

Telefon: 48999900

Eirik Lundblad

 

Tove Virata Bråthen

er forfatter av boka «Fasetter av sorg», som hun skrev etter at hun mistet sin bror i selvmord sommeren 2017. Gjennom dikt og refleksjoner deler hun sine opplevelser med sorgen. I tillegg skriver hun om egne erfaringer med utmattelse og depresjon og hva som har hjulpet henne ut av dette. Hun reflekterer over hvordan vi kan være tilstede for hverandre i vanskelige perioder i livet. Tove er opptatt av at mørket alltid har lyset i seg, og boka og foredragene hennes bidrar derfor til å løfte, selv om det er utfordrende tema hun skriver og snakker om. På bakgrunn av boka, egne opplevelser, terapierfaring og kurs og utdannelser innenfor psykologiske temaer, holder Tove foredrag om psykisk helse, hvor åpenhet er et viktig budskap.

 

Tid og rom for åpenhet

Tove brenner for åpenhet fordi det å dele det vanskelige kan være den beste medisinen når en sliter. I dette foredraget kobler hun temaet åpenhet til det å gi tid som er årets tema. Foredraget tar tilhørerne med på en reise som veksler fra Toves egne erfaringer med åpenhet, knyttet til egen sorg, utmattelse og depresjon, til generelle betraktninger rundt temaet åpenhet. For Tove har åpenheten etter at hennes bror tok livet sitt også vært en offentlig åpenhet, men for de fleste kan det å dele med en være nok. At en person gir av sin tid, tilstedeværelse og empati. Og hun spør hvordan vi kan være akkurat dette mennesket, hva krever det av oss?

 

Gjennom dikt og refleksjoner trekkes tilhørerne tett inn på livet, hvor vanskelige temaer som sorg, sårbarhet og skam berøres med ydmykhet og respekt. Gjennom historier viser hun hvordan disse vanskelige følelsene kan bli lettere å bære og endre, gjennom å gi hverandre tid og rom for åpenhet.

 

Pris: Kr 9000,- + reise og opphold

Pris kan diskuteres hvis det er flere foredrag på samme dag eller over to dager, med kort reiseavstand.

Kontakt: tove@livsrom.life

Mobil: 90545559

 

Frode Barth og Trond Bjertnes
Frode Barth er gitarist, pedagog og komponist innen sjangrene jazz, samtidsmusikk og populærmusikk. Han har utgitt og medvirket på en rekke utgivelser i inn- og utland. Han har også produsert film og deltatt i en rekke radioprogrammer. Trond Bjertnes «Den gale poeten», har utgitt tre CD-er sammen med Frode Barth og er kjent fra flere TV-dokumentarer. «Dans på nevroser» ble sendt i NRK 13. juni 2016.Dans på nevroser:

Dans på nevroser: https://tv.nrk.no/program/KOID76006915/dans-paa-nevroser

Trailer for «Dans på nevroser»: https://www.youtube.com/watch?v=c4RSfLsKHf8

 

Redigert video fra konsert 2016 i anledning Verdensdagen for psykisk helse:

https://youtu.be/IawFl_Yy_Xs

Passer for musikkglade som er interessert i mennesker, utfordringer i livet, psykiatrien og autismespekteret.

 

Honorar kr 9 500 (helst)

Et varmt måltid, reise og eventuell overnatting.

Hele landet

Kontakt Sigrid Marie E. Refsum, poesikk@lyrakomp.no, telefon 482 13 203 som formidler til Frode Barth

 

Ingrid Bruun

Ingrid Bruun er 25 år gammel og bosatt i Oslo. I en alder av 18 år begynte hun som foredragsholder. Helt siden den gang har hun snakket for alle type publikum om personlige erfaringer innenfor psykisk helse, og viktigheten av åpenhet og kommunikasjon. Med sertifisering i positiv psykologi vet hun hvordan hun skal dra inn humor og selvironi for å få publikum til å trekke på smilebåndet. På frivillig basis jobber hun som helseansvarlig og coach i flere frivillige organisasjoner, som Mental Helse Ungdom og Venn1 i regi av Mental Helse.

 

Gjennom sitt foredrag spesielt laget og tilpasset Verdensdagen formidler Ingrid på en sterk og personlig måte magien ved å gi av sin tid, relatert til årets Verdensdag tema «Gi tid». Hvordan du gjennom å være til stede for andre kan redde liv. Hvordan det at andre har gitt av sin tid, har reddet henne i en tid hvor hun trengte det mest. Et foredrag til inspirasjon og ettertanke.

 

I en alder av 12 år var det kun én ting Ingrid Bruun gledet seg til. Det var å dø. I en alder av 17 år prøvde Ingrid seg på sitt fjerde selvmordsforsøk, men døden var ikke for henne. På en gripende måte formidler Ingrid det å gå fra dødsglede til livsglede. Takket være mennesker rundt henne. Takket være en venninne som stod på døren. Takket være en mormor som alltid var der. Alltid gav av sin tid.

Ingrid Bruun er allerede en erfaren og profesjonell foredragsholder som har begynt å få en imponerende oppdragsportefølje. Fornøyde oppdragsgivere trekker særlig frem hennes evne til å engasjere og inspirere både yngre og eldre publikum med sin innlevelse, troverdighet og god struktur på foredragene.

Pris og kontakt

Ingrid Bruun har en fastpris for sine Verdensdagsarrangementer: 10 000,- + reise- og oppholdskostnader. Fra to foredrag og oppover er prisen 16 500,-. Ta kontakt på epost (ingrid.bruun@mhu.no) for tilpasset pris for deg og ditt arrangement!

 

Per Christian Ellefsen

Gi av din tid og du gir glede!

 

Skuespiller Per Christian Ellefsen tilbyr i år et foredrag der vi skal le av oss selv, og alt det rare vi foretar oss. Sammen skal vi finne ut hvordan tilstedeværelse og selvironi gjør livet lettere å leve.

Og vi skal se hvordan vi kan bruke tiden til å hjelpe oss selv til å rydde opp i egne og venners problemer. Vel møtt til en laaang time med en skuespiller som har mye å dele med alle som vil være med.

Fastpris kr 10.000,- + reisekostnader.  Kontakt: pcelle@frisurf.no

Heidi Klefstad

Heidi har nettopp laget meg et foredrag som heter: « til stede i værelset!» som vil passe bra til årets tema.

Heidi Klefstads kaller seg selv profesjonell gledesspreder og holder foredrag der hun snakker om hverdagsfilosofi, å gjøre det beste ut av dagen, teamet og livet.

Hun byr på selv så det blir masse latter og litt alvor. Hun bruker sine opp og nedturer som eksempel. Foredraget blir best når det varer 1,5-2 timer.

Pris og kontakt:

Tlf: 926 88 181
Mail: heidi@dagliggleder.no
Nettside: dagliggleder.no

Fastpris til Verdensdagsarrangementer: 10 000,- + reise- og oppholdskostnader

 

Aiman Shaqura

Ikke råd til å kaste bort tiden

Aiman Shaqura er gründer og daglig leder i Charge, et inkubator- og akseleratorprogram for innvandrere og flyktninger. Han står også bak prosjektet Give a Job – et frivillig initiativ som har som formål å gi flyktninger og innvandrere bedre jobbmuligheter ved å koble dem opp mot næringslivsledere.

Da han var ni år gammel kom han til Norge som flyktning sammen med familien sin. Etter et år med flytting mellom ulike asylmottak endte han og familien opp på Toten, som han selv, med en viss selvironi, kaller «mulighetenes land».

For han benekter ikke at det på mange måter er tøft for dem som kommer utenfra. En av de største utfordringene for flyktninger og innvandrere i Norge, er at de mangler nettverk. Svært mange får jobbene sine i Norge via kontakter.

-Selv opplevde jeg å bli kalt sotrør og få dører slengt i fjeset da han som 11-åring og helt ny i Norge startet min første jobb:

– Jeg fikk tak i noen julenek som jeg skulle selge. Jeg stod på torget, uten å kunne norsk, uten å kjenne noen og fikk ikke solgt noen ting. Det var da jeg bestemte meg for å ta med meg julenekene på et hullete akebrett og gå fra dør til dør.

– Noen kjøpte julenek, mens andre slengte døra i fjeset og ba meg om å reise tilbake til Sahara. Men til slutt fikk jeg solgt alle nekene.

I tillegg til skole fortsatte han med småjobber som å pusse sko. På videregående hadde han fem jobber samtidig på det meste. Før skolen ryddet og vasket han REMA-butikker, etter skolen jobbet han på blant annet Burger King og i helgene jobbet han som støttekontakt og svømmevakt. Pengene brukte han til å finansiere økonomiutdanning i England.

– Skal du lykkes i Norge, handler det mye om hvordan du takler motgang, og at du ikke gir deg tross mange avvisninger. Jeg vil si at livet i Norge kan deles i to: med og uten jobb. Har du ikke jobb, er det veldig vanskelig her. Da blir du stående utenfor. I det øyeblikket du har jobb, får du nettverk, venner og blir en del av samfunnet.

En person som kommer i arbeid får positive ringvirkninger for hele familien og åpne dører for veldig mange andre. -Det er tid og arbeidskraft vel anvendt, fordi samfunnet tilføres ny og verdifull kunnskap, erfaring og kompetanse som det ellers ville gått glipp av. Til syvende og sist handler det om å se mennesker for det de er; som en ressurs og ikke en belasting, avslutter han.

Pris og kontakt

Pris: 10 000 per foredrag, pluss reisekostnader-

Mail: aiman@charge.no

Mobil: 46 66 66 60

Aiman Shaqura

Foto: Fredrik Myhre

Vibeke Olss

1440 magiske minutter

Vibeke Olss driver OLSS-begeistring, hvor hun jobber som begeistringstrener og foredragsholder. Vibeke har bred erfaring og kompetanse innen selvledelse. Hun har selv gått fra psykisk syk, med minus på kontoen for selvfølelse og selvtillit, til i dag å være en positiv energibunt med masse livsgnist.
Vibeke lever selv etter de samme prinsippene som hun lærer bort.Dette kaller hun OLSS-metoden, og ved hjelp av fargerike plakater, morsomme briller, kongler og andre effekter holder hun inspirerende og energifylte foredrag om hvordan vi kan påvirke oss selv i den retning vi ønsker.

Det eneste vi mennesker får likt utdelt hver eneste dag, er disse 1440 magiske minuttene som daglig går inn på vår livskonto. Minutter det er umulig å sette på en høyrentekonto, for så å bruke en dag i fremtiden. Vi vet lite om morgendagen, men jo mer vi er tilstede i dag, jo mer har vi å se tilbake på i morgen.
Årets foredrag til Verdensdagen har Vibeke valgt å kalle 1440 magiske minutter. Her vil hun fokuser på hvordan vi kan få en bedre hverdag, ved å gi tid både oss selv, og til de vi møter på vår vei.
Det å tørre og være mer til stede akkurat her og nå. Legge bort mobil, pc og andre duppeditter og heller gå på skattejakt etter magiske menneskemøter.

Pris og kontakt

Pris: 6000,- + reise- og oppholdskostnader

Mail: Vibeke@olss.no

Mobil: 91 87 46 55

Audun Myskja

Audun Myskja er overlege og spesialist i allmennmedisin med over 40 års erfaring i helsevesenet, og har en doktorgrad i bruken av musikk i eldreomsorgen. Han er fagveileder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg ved Nord Universitet Røstad i Levanger. Myskja har utviklet mestringsmedisin, som fokuserer på å avdekke ressurser og gi individuelt tilpassede verktøy til mestring, både for mennesker med kroniske plager og for friske mennesker som ønsker vekst og selvinnsikt.

De senere årene har han ledet og veiledet nær tyve kvalitetsfremmende prosjekter i organisasjoner og kommuner, og har dessuten samarbeidet med Norges Parkinsonforbund siden 2002. Myskja har vunnet flere priser, blant annet Den norske legeforenings Kvalitetspris. Han har utviklet musikkbasert miljøbehandling (MMB; «Myskjaskolen») og utdanner helsearbeidere i kvalitetsfremmende metoder i et landsomfattende prosjekt i regi av Helsedirektoratet som gjelder for perioden 2015⎼2020.

Myskja har skrevet over tyve fagbøker, blant dem Den musiske medisin, På vei mot en integrert medisin, Finn din indre kraft, Kunsten å dø og Ungdomskilden. Myskja har skrevet et hundretalls sanger og komposisjoner, gitt ut en rekke musikkCDer og instruksjonsDVDer, er meditasjonslærer og treningsinstruktør. Han driver Senter for livshjelp (Myskjatunet) i Ski og Totenvika sammen med sin kone Reidun Myskja, et tverrfaglig prosjekt som legger vekt på hjelp til selvhjelp. De har holdt kurs i meditasjon siden 1988, og har utdannet over 400 studenter ved den treårige utdanningen de tilbyr innen enhetsterapi. Fra 2019 utvikler han sammen med ulike fagteam bidrag til det nye skolefaget livsmestring gjennom en rekke lokale prosjekter.

Audun Myskja er en etterspurt kurs- og foredragsholder i inn- og utland, og er kjent for «sin unike kombinasjon av dyptpløyende kunnskap, praktiske helseverktøy for hverdagen, humor og musikk – et fyrverkeri av inspirasjon.» «Har du vært på et foredrag med Audun Myskja, glemmer du det aldri.» (Bladet Mat og helse)id

Gi tid

• «Jeg har ikke tid» – «God made time, and he made plenty» (Irsk ordtak)
• Tidsklemma – tid som status
• Tidstyvene i hverdagen
• De beste verktøyene for å mestre tid
• Stress-systemet i kropp og sinn: Hvordan mestre?
• Prioritere – en trenbar ferdighet
• Oppmerksomhet – framtidens knapphetsgode og valuta
• Vinne tid, utvide tid: Hvordan?
• Stillhet og støy, tid og evighet

Foredraget blir tilpasset brukergruppe og legger vekt på interaksjon med tilhørerne, praktisk viten og formidling av varige verdier.

Pris og kontakt

Pris: 10 000,- + reise- og oppholdskostnader

Mail: info@livshjelp.no

Mats Grimsæth

Mats holder foredrag som treffer alle i en tid hvor fokuset på selvfølelse er i sentrum. Foredraget bærer preg av hans oppvekst som innebar spydige kommentarer fra mobbere, og en følelse av å aldri være bra nok. Mats fant tidlig sin lidenskap som fotograf og turte å utforske det, samt er han blitt en eventyrer som har seilt alene fra Larvik til Lofoten med åpen båt hvor målet var å treffe folk uten fordommer og forventinger. Hvis det er en som virkelig kan motivere en til å følge drømmen og tørre å stå imot frykten så er det Mats, men kanskje viktigere vet han hvordan du må ha det før du kan gjøre dette: ” Du kan ikke følge drømmen din hvis du ikke vet hvordan du virkelig har det. Det vet jeg”.

Følelsen av å ikke passe inn, ikke være bra nok, være konstant sliten av spydige kommentarer fra mobberne var realiteten til Mats. Å oppføre seg som en pøbel for å få oppmerksomhet preget hans sin oppvekst i stor grad. En dag eksploderte det for Mats, og endte med å slå ned en medelev som førte til utvisning og psykolog timer. Å gå til psykolog var noe Mats strittet imot, men det var der for første gang han fikk tømt seg og snakket ut om hva som hadde foregått, og innså selv hvor sliten han var fra å prøve å være en annen enn den han var. Dette resulterte i hans ord: ”Jeg klarte å tenke at jeg er Mats og det er bra nok, og jeg måtte begynne å gjøre det som gjorde meg glad”.

Foredraget til Mats preges av hans sterke historie med et brennende engasjement for å få folk til å møte sine frykter og følge drømmen sin uavhengig av alder. Foredraget bærer preg av Mats sine refleksjoner, og han bruker mye visuelt som fremhever sterke følelser. I foredraget er jeg mye innom årets tema, både i ung alder hvor jeg begynte å bruke tiden på meg for at jeg skulle få det bedre. For å så kunne bruke tid på å hjelpe andre.

Bli bedre kjent med Mats her:  https://tv.nrk.no/serie/dagsrevyen/201903/NNFA02031619/avspiller

Pris og kontakt 

Pris: 10 00 + reise- og oppholdskostnader

Mail: matsgrimseth@gmail.com

 

5 grunner til å markere Verdensdagen

Mer åpenhet om psykisk helse kan føre til:

At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Å styrke den psykiske helsen

Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø

Et rausere samfunn

Registrer markering