• Passer for:

  • Nivå:

Bålpanne og kaffe ute

Har du en bålpanne eller annet du kan sette opp ute? Flott! Ta med noen kaffekopper eller annet, og del ut til forbipasserende. Kanskje kan dere samles rundt ilden og dele en kopp?
Huskeliste:
Samle en liten gjeng som kan hjelpe til
Husk kaffe, kakao, eller annet godt

Gå en tur med jobben

Hva med å avslutte arbeidsdagen en halvtime før, og ta en tur ut i dagslyset? Det trenger verken være langt eller bratt for å være en fin tur. Praten sitter kanskje litt løsere ute, under åpen himmel?
Huskeliste:
Hør med de andre og sjefen
Bare gjør det!

Psykisk festival?

Flere kommuner og organisasjoner lager markeringer som varer i flere dager. Festivalen består ofte av ulike små og store markeringer rettet mot ulike målgrupper. For eksempel kan uken inneholde et løp i regi av den lokale idrettsklubben, temadag på biblioteket, konsert på kulturhuset, åpent hus hos frivillige aktører, en fotoutstilling på rådhuset.


Huskeliste:
Sjekk om det er flere i ditt nærmiljø som ønsker å markere
Lag en felles annonse, plakat, eller facebook-event der dere samler aktivitetene
Prøv å ha ulike ting på ulike dager
Inviter gjerne bedrifter

Ros en kollega

Når ga du sist kollegaen din en klapp på skulderen og oppløftende ord? Altfor ofte tar vi kollegaene våre litt for gitt. Det er utrolig viktig for oss å føle at vi mestrer jobben vår, og ros på arbeidsplassen kan føre til bedre trivsel og miljø. Bruk Verdensdagens roskort til å gi små oppmuntringer til kolleger på Verdensdagen. Det settes mer pris på enn du tror!
Huskeliste:
Bestill roskort av Verdensdagen
Skriv en liten hilsen

Oppmuntrende kort

Lag lapper der dere kan skrive ned tre ting dere er takknemlige for, gleder dere til eller er engasjerte i. Heng opp lappene på et synlig sted, til inspirasjon og glede for andre. Kanskje i inngangspartiet på sykehjemmet/skolen/klubben?


Du kan også vri på denne: Bruk en tavle eller en stor plakat. Ha en fengende overskrift, f.eks.: "Dette gjør dagen min bra!". La folk skrive på post it lapper og henge det opp på tavla. Ta bilde av tavla på slutten av dagen, og oppsummer det i en epost til de som har vært med. Plukk gjerne ut et par aktiviteter som kan gjennomføres i plenum
Huskeliste:
Ha mange post-it lapper!
Del ut en premie som en gulrot

Del ut kaffe, frukt eller noe annet godt

En av de enkleste markeringene, her trengs det ikke mange for å hjelpe til.
Huskeliste:
Bestill kaffekopper og annet materiell
Rekrutter 1-2 hjelpere
Spør på kjøpeseneteret, togstasjonen, bensinstasjonen om du kan ha en liten stand der
Bruk en kurv til å ha termos og frukt, og del ut til folk i gata