Snarveier

Lions og Venneprat #syktviktig

Med støtte fra Lions ble kampanjen Venneprat #syktviktig lansert i forbindelse med Verdensdagen 2018. Kampanjen oppfordret russ og unge til å snakke om sin psykiske helse på lik linje som sin fysiske. Kampanjen oppfordret til å dele problemer og tanker med andre, og å lytte til de rundt seg. Budskapet er at en liten prat kan løse store problemer.

Venneprat

 

Dersom man hadde delt, lyttet eller ville vise støtte til kampanjen, kunne man sette en gul blomst i sin bio på Instagram. Dette skulle også signalisere at andre kan ta kontakt for en prat, og således senke terskelen for å snakke om det som er vanskelig i livet med de rundt seg.

Stormberg og #turvenn

Verdensdagen og Stormberg gikk sammen for kampanjen #turvenn. Kampanjen sitt mål er å få flere til å ta små og store turer sammen med andre. Fysisk aktivitet er godt for oss, og for vår psykiske helse og generelt velvære. Å gå tur med noen er ofte også en fin måte å komme nærmere på, samtalene flyter ofte litt bedre og man kan ta seg tid til å prate litt mer. Det er ikke alltid så mye som skal til, og også de små turene kan gi mye glede!

Turvenn

Skolefrukt

Verdensdagen og Skolefrukt samarbeider. Sunn og næringsrik mat er godt for vår psykiske helse, og viktig for læring og konsentrasjon. Skolefrukt tilbyr alle skoler som per i dag deltar i skolefruktordningen via Skolefrukt.no å bestille frukt til sin markering av Verdensdagen.

skolefrukt og verdensdagen

5 grunner til å markere Verdensdagen

Det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Du er med på å skape et mer inkluderende nærmiljø

Et rausere samfunn gir bedre psykisk folkehelse

Du styrker din egen psykiske helse

Registrer markering