fbpx

Snarveier

Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober er Norges største kampanje for psykisk folkehelse, og markeres av skoler, kommuner, bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner over hele landet fra uke 39-42. Kampanjen koordineres av Mental Helse, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Målet med kampanjen er å øke kunnskap, fremme gode levevaner og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse. Vi kan tilby kompetanse, ressurser og gode samarbeidspartnere til alle som vil markere Verdensdagen, også utenom kampanjeperioden.

Spørsmål om markeringer, materiell og samarbeid?
For henvendelser om markeringer, materiell og samarbeid med Verdensdagen, send oss en e-post på info@verdensdagen.no, så vil du få svar innen kort tid.

 

Ansatte

Anura Sankholkar, nasjonal kampanjeleder
anura@verdensdagen.no
40232786
Maha Kamran, Rådgiver
maha.kamran@verdensdagen.no
92089440
Gro Kristine Kannelønning, frivillig SoMe

Ofte stilte spørsmål

Hvordan lager jeg en markering?

Det er mange måter å markere Verdensdagen på, og blant de 3100 markeringene i 2021 var det stor variasjon. Noen markerte digitalt, andre markerte med fysiske arrangement og flere brukte Verdensdagen som en anledning til å lansere tiltak som varer langt utover kampanjeperioden. Det er viktig at dere tilpasser innholdet til det som passer for deres formål og målgrupper.  I fjor så vi en markant økning i markeringer på tvers av sektorer. Det er en utvikling som vi mener er både positiv og effektfull for å sette psykisk helse på agendaen i nærmiljøet.

I år ønsker vi å oppfordre til markeringer som samler mennesker på tvers av generasjoner, kulturer, meninger og erfaringer. Vi ønsker at Verdensdagen brukes til å skape nye møteplasser, og til å gjøre våre eksisterende møteplasser mer inkluderende og mangfoldig.

Tips og verktøy til markeringen

 

 

 

Hva er årets kampanjetema?

Tema 2022: Vi trenger hverandre. #løftblikket

Vi ønsker at årets markeringer bidrar til å skape nye møteplasser, men også til å gjøre våre viktigste møteplasser bedre. Mer inkluderende, tilgjengelige og meningsfulle for et større mangfold mennesker. Det er tross alt ganske vanskelig, og til og med farlig, å være menneske helt alene.

Les mer om årets kampanjetema her

 

Kan jeg få støtte til min markering?

Alle som registrerer markering i kalenderen vår, kan bestille gratis materiell fra august. Du vil få beskjed på e-post når materiellbestillingen åpner. Vi tilbyr også egne støttepakker med ekstra materiell og noe økonomisk støtte til større markeringer for et eksternt publikum. Dette må søkes om, og vi vil gi beskjed gjennom nyhetsbrev, nettside og i sosiale medier når det åpner for søknader.

 

Hvorfor markere Verdensdagen?

Målet med Verdensdagen er å gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om psykisk helse, og å øke kunnskapen om psykisk helse. Alle har en psykisk helse som må anerkjennes, tas vare på og følges opp. Dette er et felles ansvar som vi alle må bidra til. Å jobbe forebyggende med psykisk helse er noe alle tjener på.

Ved å markere Verdensdagen, er du med på å gjøre en reell innsats for den psykiske folkehelsa i landet. I 2021 hadde vi rekord med mer enn 3100 markeringer. Vi håper du blir med på laget i år!

Verdensdagen 2022: Vi trenger hverandre. Løft blikket!

 

Må jeg markere på selve Verdensdagen 10. oktober?

Nei, du kan markere i hele kampanjeperioden som strekker seg fra uke 39-42, men det er viktig og fint om du også gjør noe for å markere den internasjonale Verdensdagen for psykisk helse 10. oktober sammen med resten av landet og verden for øvrig.

Les om årets kampanjetema
Planlegg markeringen
Registrer markering

 

 

Hvem kan lage en markering?

Alle! Uansett om du vil arrangere selv, sammen med venner, en skoleklasse eller en hel bedrift – alle bidrag er like velkomne.

Slik planlegger du en markering