Snarveier

Trening er bra for den psykiske helsa. Kombinerer du treningen med litt hjernetrim samtidig og tar i bruk GPS’en så kan treningsturen faktisk glede noen andre. Bli med på #hjerteløp.

Strava-kunst og treningsglede – for hverandre

Alt du trenger å gjøre er å komme deg utendørs, bruke en gps/treningsapp (treningsapper for eksempel), ha en liten plan og start turen. Du trenger ikke å løpe, bruk gjerne sparkesykkel, båten eller gå. Vi oppfordrer turgrupper, enkeltpersoner, orienteringslag, syklister, rulleskigåere og alle som liker å være aktiv ute  til å delta. Dette kan bli en fin aktivitet å utfordre hverandre til å være med på innad i vennegjengen, klubber, familiemedlemmer eller gymklassen.

#hjerteløp er inspirert av fenomenet Strava-kunst, der de mest ambisiøse lager ruter med GPS’en som likner på edderkopper, buddhas hode, krokodille og mye mer.

Strava kunst Buddha illustrasjon
Strava kunst Buddha illustrasjon

I #hjerteløp gjør vi det litt enklere og foreslår at du kan lage et hjerte (eller flere om du vil, se illustrasjone). Ta skjermdump av figuren din og send det til noen du bryr deg om. Vi garanterer positive reaksjoner fra mottaker. Da har du gjort noe for din og personens psykiske helse. Ønsker du ekstra utfordring, så kan du gjennomføre økten i skogen eller i et boområde.

Erik Thorstvedt forteller hvordan #hjerteløp kan bidra til bedre psykisk helse.

Hvordan er #hjerteløp bra for psykisk helse? 

Verdensdagen for psykisk helse har tradisjonelt blitt markert med sosiale sammenkomster og fysiske møteplasser. Det blir annerledes i år,

Vi har holdt avstand, begrenset besøk og antall mennesker vi omgås. Mange har følt på mer ensomhet og behov for å møtes. Hvordan kan vi bidra til å holde motet oppe når vi ikke kan møtes?

Fysisk aktivitet og naturen reduserer stress og gjør oss bedre rustet til å håndtere små og store kriser i livet. Ved å gjennomføre et #hjerteløp viser du at du bryr deg på en koronatilpasset måte. Lykke til!

Bruk disse hashtagene når du deler løypa di på sosiale medier:

#psykiskhelse #hjerteløp #spør

Artikkelforfatteren har gjort noen forsøk. Første vellykkede forsøk var en morsom affære i kratt og myr. Det ble et fint hjerte. Senere prøvde jeg å lage tre hjerter på rad på en fotballbane. Det var vanskeligere enn jeg trodde, men resultatet ble ikke så verst. Tredje bildet viser aller første forsøk i et boområde.: En t-skjorte med V-hals. Ikke helt som planlagt, men artikkelforfatteren fikk seg en god latter.

 

Illustrasjon Hjerteløp
Illustrasjon Hjertelø

 

Kampanjeleder Le Hang prøvde å lage 3 hjerter i rekker. Slik ble resultatet etter 2 forsøk.

 

 

 

Strava kunst. En t skjorte

5 grunner til å markere Verdensdagen

Mer åpenhet om psykisk helse kan føre til:

At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Å styrke den psykiske helsen

Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø

Et rausere samfunn

Registrer markering