Snarveier

Verdensdagen for psykisk helse markeres over hele verden 10. oktober hvert år og er blant Norges største kampanjer for psykisk folkehelse.  Målet er å øke kunnskap, bevissthet og forståelse om hva som fremmer god psykisk helse, og gjøre det lettere å snakke åpent og fordomsfritt om hvordan vi har det.

I Norge markeres Verdensdagen på ulike måter over hele landet av skoler, studiesteder, virksomheter, kommuner, organisasjoner og engasjerte enkeltmennesker. I 2020 var det mer enn 2200 markeringer i landet.

Kampanjen koordineres av Mental Helse, på oppdrag fra Helsedirektoratet.

Årets kampanjetema

Årets kampanjetema er livet under og etter pandemien, og skal belyse verdien av felleskap og tilhørighet for å forebygge ensomhet og utenforskap.

Kampanjeperioden er fra uke 39-42, og det vil være både nasjonale og regionale arrangement og tiltak i hele denne perioden.

Les mer om årets kampanje

Om Verdensdagen

  • Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal FN-dag som ble opprettet i 1992 da World Federation for Mental Health (WFMH) satte den 10. oktober som en dag for å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden.
  • Verdensdagen markeres i over 150 land.
  • I 2020 ble det registrert 2215  markeringer  over hele landet i vår kalender

Ta kontakt med arrangørene

Vil du se hva som skjer i ditt lokalmiljø? Alle markeringene i landet blir publisert på våre nettsider og i vår kalender. Der finner du oppdatert oversikt over alle markeringene i hele landet, med kontaktinformasjon til initiativtakerne.

Ta kontakt med oss

Alle spørsmål og henvendelser fra media kan rettes til:

Anura Sankholkar, nasjonal kampanjeleder i Verdensdagen
anura@verdensdagen.no // tlf 402 32 786

Følg kampanjen

Ønsker du å holde deg oppdatert på kampanjen gjennom hele året kan du abonnere på vårt nyhetsbrev og følge @verdensdagen på Facebook, Instagram og LinkedIn.

 

 

 

5 grunner til å markere Verdensdagen

Det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Du er med på å skape et mer inkluderende nærmiljø

Et rausere samfunn gir bedre psykisk folkehelse

Du styrker din egen psykiske helse

Registrer markering