fbpx

Snarveier

Det finnes mange telefontjenester og nettsider hvor du kan få råd, veiledning og noen å snakke med.

De fleste tjenestene er drevet av humanitære og frivillige organisasjoner. Både telefontjenestene og nettsidene er som regel bemannet av frivillige som har fått opplæring, ulike fagpersoner eller brukere og pårørende med erfaringer. Her finner du en oversikt over steder du kan henvende deg, om du trenger noen å prate med.

Har du behov for øyeblikkelig hjelp, ring 113 eller din lokale legevakt på 116 117. 

Mental Helse Hjelpetelefonen 116 123

Mental Helse

Hjelpetelefonen 116 123 er Mental Helses gratis døgnåpne telefontjeneste for alle som trenger noen å snakke med. Du kan være anonym og vi har taushetsplikt. Telefonen er åpen hele døgnet, alle dager i uken, året rundt.

Der kan du også få tilgang til:

  • Sidetmedord.no: Et tilbud på nett til alle som foretrekker å skrive om det som er vanskelig i livet. Åpent hele døgnet, alle dager i uken, året rundt.
  • Studenttelefonen: Et gratis og anonymt lavterskeltilbud for studenter og elever. Åpen alle dager fra kl.17.00-07.00, også i helger og høytider.
  • Arbeidslivtelefonen: Et tilbud til alle som trenger noen å snakke om arbeidslivet. Åpen fra kl 09-15 alle ukedager, og kl 09.00-18.00 på torsdager. Inkluderer også chat.
  • Foreldresupport: En gratis og anonym telefon- og chattetjeneste for omsorgspersoner med barn under 18 år, som trenger hjelp, veiledning eller har behov for å lufte tankene sine med noen. Åpen hele døgnet, alle dager, året rundt.

Kirkens SOS – telefon og chat

Kirkens sos

Telefon 22 40 00 40 (hele døgnet)

Du kan chatte anonymt med Kirkens SOS på www.soschat.no hver dag fra 18.30–22.30 (fredag frem til 01.30). Du kan også skrive en SOS-melding via www.kirkens-sos.no. Du kan være anonym og du får svar innen 24 timer.

Døgnåpent. Melding og chat via kirkens-sos.no. Ring eller skriv. Vi er her, alltid.

Alarmtelefonen for barn og unge

Alarmtelefonen 116 111 er en gratis telefon for barn og unge som er utsatt for vold, overgrep og omsorgssvikt. Alarmtelefonen er døgnåpen hele året og besvarer også henvendelser på chat, e-post og sms. Voksne som er bekymret for barn kan også ringe.

Chattetjenester for unge

Nettsiden ung.no har laget en oversikt over chattetjenester som er tilgjengelige for unge. Velg tema og se hvilke tjenester som finnes.

5 grunner til å markere Verdensdagen

Det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Du er med på å skape et mer inkluderende nærmiljø

Et rausere samfunn gir bedre psykisk folkehelse

Du styrker din egen psykiske helse

Registrer markering