fbpx

Snarveier

 

 

 

Sammen ønsker vi å vise at psykisk helse er et viktig tema, og vi må være mer åpen om psykisk helse. Fysisk aktivitet er med på å styrke den psykiske helsen, og med å kunne delta på et «hjerteløp» som er en orienteringsløype formet som et hjerte kan vi sammen lage mange hjerter som viser at vi bryr oss om hverandre. Sammen skal vi sette fokus på psykisk helse og verdien av å være fysisk aktiv.

Gjennom samarbeidet oppfordrer vi alle lokallag og klubber i Norgesorienteringsforbund til å lage orienteringsløype som former et hjerte.

Løypene er tilgjengelige for alle som ønsker på mosjon.net.

Hvordan deltar du

For å delta kan du enten finne et hjerteløp via din lokale orienteringsklubb, mange blir lagt ut på mosjon.net. Da kan du laste ned en løype og gjennomføre den når du selv vil innenfor perioden, eller delta om laget organiserer felles oppmøte. Om det ikke er et hjerteløp der du bor kan du lage ditt eget ved å henge ut poster formet som et hjerte, markere disse på et kart som andre kan finne. Kanskje du vil lage et eget skattekart formet som et hjerte?

Skoleorientering

Alle klubber som har kart på www.skoleorientering.no oppfordres til å tegne en orienteringsløype  eller lage et linjeorienteringstilbud som tilbys skolene. Løypa/linja former et hjerte.

Er du lærer kan du selv gå inn i portalen og lage en løype og henge ut til elevene.

5 grunner til å markere Verdensdagen

Det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Du er med på å skape et mer inkluderende nærmiljø

Et rausere samfunn gir bedre psykisk folkehelse

Du styrker din egen psykiske helse

Registrer markering