Snarveier

Vi har spurt fagfolk om hvordan koronaen kan påvirke oss psykisk.

Psykiater og førstelektor ved OsloMet Anne Kristine Bergem har skrevet om «Det tapte» – både i koronatider og generelt i livet.

Fortsatt er det mange som må balansere mellom å  være «lærervikar», foreldre og dedikert ansatt med hjemmekontor. Generalsekretær Signe Horn i Voksne for barn har blogget om hva som må til for å lykkes i disse rollene – samtidig.

Under koronaen har det vært mye diskusjoner om at de eldre er i risikogruppen, og at de må beskyttes. Hvordan påvirker koronaen våre eldre? Førsteamanuensis Alka R. Goyal ved OsloMet har snakket med de som er tett på våre seniorer.

Rekordmange permitterte gjør at mange ringer arbeidslivstelefonen for å høre om rettigheter og få råd. Men også arbeidsgivere kan ta et ansvar for å ta vare på sine permitterte ansatte eller ansatte i hjemmekontor. Rådgiver ved Arbeidslivstelefonen, Turid Remme, kommer her med flere gode tips.

Røde dager forsterker alle følelser. Mental Helse Hjelpetelefonen har fått en stor økning i antall henvendelser og mange er engstelig for korona. Her forteller veileder Vidar Torbjørnsen om hva folk ringer om, og hvordan de ansatte gir hjelp til de som tar kontakt.

 

 

 

 

5 grunner til å markere Verdensdagen

Mer åpenhet om psykisk helse kan føre til:

At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Å styrke den psykiske helsen

Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø

Et rausere samfunn

Registrer markering