Snarveier

Nytt år, nye muligheter. I januar lanserte vi tema for 2020: Spør mer. Vi i Verdensdagen tror dette er et spennende tema som de fleste av oss kan jobbe med gjennom 2020. Både som privatperson, men også i våre andre roller i samfunnet. Vi må ikke glemme å vise interesse for hverandre, på alle arenaer gjennom hele året.

Det betyr mye å bli spurt, å få muligheten til å svare eller å få delta.

Året som var

2019 ble et fantastisk år, der vi virkelig fikk løftet Verdensdagen og psykisk helse. Nok en gang ble rekorden for antall markeringer slått, ikke bare litt, men med mer enn 40% økning. Vi velger å konkludere med at en stor del av befolkningen fikk med seg dagen, og ikke minst, lærte litt mer om psykisk helse. Det er viktig å huske at målet med å markere er å bidra til at flere får kjennskap til hvordan de kan ta vare på seg selv og de rundt seg. Men også at vi kan skape et varmere samfunn. Takk til alle som bidro!

I år inviterer vi dere til å blant annet jobbe for å nå flere menn, vi skal ta opp minoritetsutfordringer fra et psykisk helse ståsted. Vi ønsker å ha med flere bedrifter, kulturinstitusjoner, motorklubber, religiøse foreninger og flere.

Med oppslutningen rundt markeringene, har vi i prosjektledelsen sett at vi må gjøre noen endringer for å kunne gi bistand til alle som ønsker å markere. Vi er helt avhengig av at lokale initiativ for å nå hele befolkningen. Vi ønsker å utvikle verktøy som flest mulig kan bruke, og vi ser at vi trenger nye virkemidler for å nå nye målgrupper. Derfor vil dere som har vært med lenge oppleve at det kommer en del nye endringer. Men vi håper at endringene vil føre til gode og enkle markeringer som både er nyttig og gøy for deltager og arrangør.

Her er noen av endringene vi skal gjennomføre:

  • Samarbeid med flere som kan tilby «markeringspakker» til nye målgrupper.
  • Utvikle mer digitalt innhold
  • Øke materielltilbudet slik at flere kan få en startpakke til sin markering, men med en miljøvennlig profil

Endringene vil påvirke andre virkemidler.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt, slik at du kan være oppdatert på alt som skjer.

Lykke til i år!

Le Hang og Henriette viser frem noe av materiellet
Le Hang og Henriette viser frem noe av materiellet

5 grunner til å markere Verdensdagen

Mer åpenhet om psykisk helse kan føre til:

At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Å styrke den psykiske helsen

Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø

Et rausere samfunn

Registrer markering