Snarveier

Vi er stolte og glade over å ha dyktige og engasjerte foredragsholdere med oss på vår Norgesturné i 2020.

Vi håper også å se deg på et av seminarene. Les hvor og når vi kommer til en by i nærheten av deg.

Husk å melde deg på her https://verdensdagen.no/inspirasjonsseminar-varen-2020/

Erik Thorstvedt, Espen Olsen, Heine Totland
Steder: Stavanger og Bergen

Under paraplyen «Spør mer», vil vi snakke om alvorlige hendelser, vennskap,  idrett- og artistliv, og at ting som regel ikke er som de ser ut. Vi må tørre å skrape under overflaten til hverandre.

Heine Totland: Landskjent musiker og hobbykokk. Vokste opp på Bømlo sammen med

Espen Olsen: Godt tatovert treningsnarkoman, som ble utsatt for en alvorlig trafikkulykke som 11 år gammel, lovende fotballspiller.

Erik Thorstvedt: Tidligere keeper som har sluppet inn mål i samtlige land i Europa. Har vært kamerat med Espen i snart 30 år.

«Vi ønsker å stille opp for Verdensdagen for psykisk helse fordi mange sliter, selv når det ikke ser sånn ut. Og fordi Espens historie kan inspirere andre.»

Erik Thorstvedt, Espen Olsen og Heine Totland fra et Verdensdagen arrangement i Sarpsborg. Her sammen med deler av komiteen.
Erik Thorstvedt, Espen Olsen og Heine Totland fra et Verdensdagen arrangement i Sarpsborg. Her sammen med deler av komiteen. Foto: Sarpsborg arrangementskomite.

Arne Klyve
Steder: Tromsø, Tønsberg og Oslo 18. mars

Samfunnsviter, forfatter og seniorrådgiver i Avdeling for rusmedisin, Helse Bergen.

Foredraget vil spesielt belyse de sosiale komponentene og de samfunnsmessige driverne til mentale plager i livene våre. Søkelys settes på psykisk helse i et oppvekstperspektiv, i et kjønnsperspektiv (med vekt på gutter/menn) i et kulturperspektiv og i et klasseperspektiv.

«Har lyst til å bidra på inspirasjonsseminaret med troen på viktigheten av å drøfte tema også på systemnivå. Hvorfor har mange det vondt mens vi har det så (materielt) godt?»

Arne Klyve Foto: Lars Svenkerud
Arne Klyve. Foto: Lars Svenkerud

 

Adam Schjølberg, komiker
Steder: Trondheim, Ålesund, Oslo 30.mars

Da komiker Adam Schjølberg skulle opereres for svulst i hodet, ville han ta det som en mann – på strak arm og alene, uten hjelp og omsorg fra familie og venner. Han brøt fullstendig sammen og ble tvunget til å ta et oppgjør med hvem han var og hva det vil si å være mann.

På veien oppdaget han at mange menn sliter med å finne seg til rette i den tradisjonelle mannsrollen, med de forventningene og kravene som stilles.

I foredraget Mannual tar Adam opp problemene og spørsmålene moderne menn har – og med sine refleksjoner gir han tips og gode råd for hvordan menn kan bli mer komfortabel med seg selv – som et menneske med følelser og tanker.

Adam Schjølberg, komiker. Foto: Plan B.

Alexander Skadberg
Steder: Kristiansand og Lillehammer

Alexander Skadberg brenner for å sette større fokus på barns oppvekst og psykiske helse. Han deler historien om sin egen vanskelige oppvekst og gir innsikt i hvordan vi kan hjelpe de som sliter mest ut av mørket.

Alexanders foredrag er basert på hans egen oppvekst. Han har hatt det tøft helt siden begynnelsen på barnehjemmet i Colombia, til han ble adoptert til Norge av en familie hvor ting ikke var slik de skulle være. Broren ble tidlig rusavhengig, faren var alkoholiker og moren prøvde alene å holde familien samlet.

Alexander Skadberg
Alexander Skadberg. Foto: Joachim Steinbru

5 grunner til å markere Verdensdagen

Mer åpenhet om psykisk helse kan føre til:

At det blir lettere å dele tanker med andre, og å gi og få støtte

Mindre tabu og skam rundt psykiske utfordringer

Å styrke den psykiske helsen

Et mer inkluderende nærmiljø, arbeidsmiljø og skolemiljø

Et rausere samfunn

Registrer markering